Tradice a současnost česko-dánských vztahů - Lukaštíková, Iva; Veselý, Zdeněk, 1950-; Krines, Vlastimil, 1928-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2009)
Diplomová práce popisuje a analyzuje vztahy českého státu a Dánského království. Časově postihuje období od středověku až dodnes, zaměřena je však hlavně na podobu a průběh vzájemných poměrů ve 20. století. Práce se zabývá několika oblastmi česko-dánských vztahů. Především jde o rovinu politickou a diplomatickou, zaměřuje se ale i na vzájemný obchod a kulturní výměnu. Vzhledem k nedostatku tištěných zdrojů se práce opírá zejména o materiály z fondů Archivu Ministerstva zahraničních věcí ČR a je prvním uceleným přehledem vztahů mezi těmito dvěma státy.
Vedoucí práce: Zdeněk Veselý
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: mezinárodní politika a diplomacie [obor dipl. práce]; mezinárodní vztahy; diplomatické vztahy; Dánsko; zahraniční politika; diplomové práce; international relations; diplomatic relations; Denmark; foreign policy; master's theses