The economic analysis of the company O-I Sales and Distribution Czech Republic, Ltd. - Horáková, Miriam (2009)
Cílem diplomové práce je nastínit ekonomickou situaci společnosti O-I Sales and Distribution Czech Republic, s. r. o. Nejprve je pozornost věnována ekonomické teorii. Zde se jedná o popis metodik, které jsou aplikovány v praktické části diplomové práce. Praktická část je soustředěna do čtyř tématických sekcí: charakteristika společnosti, finanční analýza společnosti, propočet bankrotních indikátorů, konkrétně Altmanova koeficientu ZETA a indexu IN95 a implementace bonitních indikátorů, jmenovitě model životaschopnosti Harryho Pollaka a systém Balanced Scorecard. Na základě této analýzy jsou poukázány nedostatky, odvozena možná řešení a navržena konkrétní opatření. V závěru diplomové práce je uskutečněna konfrontace aplikovaných metodik.