Založení a vznik akciové společnosti - Blahouš, Lukáš; Kalinová, Miluše, 1952-; Kříž, Radim, 1965-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2009)
Bakalářská práce se zabývá založením a vznikem akciové společnosti. V úvodu práce jsou uvedeny základní informace o právní formě akciové společnosti a o jejím významu. V další části práce jsou popsány náležitosti zakladatelského dokumentu a dva způsoby založení akciové společnosti - založení s veřejnou nabídkou akcií a založení bez veřejné nabídky akcií. V další kapitole je popsán postup podání návrhu na zápis akciové společnosti do obchodního rejstříku a její vznik. Na závěr je uveden příklad založení konkrétní akciové společnosti.
Vedoucí práce: Miluše Kalinová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: podnikání a právo [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses