Kvalita gastronomických služeb - Vitochová, Zuzana (2009)
Práce je zaměřena na kvalitu gastronomických služeb. Jejím cílem je zhodnotit kvalitu pohostinských zařízení v Praze. V první části jsou charakterizována stravovací zařízení a jejich význam pro cestovní ruch. Dále je zde pojednáno o kvalitě a jejím hodnocení v gastronomii. Jsou zde popsány celosvětově uznávané standardy kvality, dále legislativně stanovené požadavky na kvalitu v České repubice a také hodnocení kvality stravovacích zařízení některými gastronomickými průvodci. Druhá část obsahuje vyhodnocení kvality stravovacích služeb v Praze, které bylo vypracováno s využitím výsledků z kontrol pražských pohostinských zařízení a dále vlastního dotazníkového šetření.