Založení a vznik společnosti s ručením omezeným - Andreisová, Lucie; Kalinová, Miluše, 1952-; Kropáčová, Marie; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2009)
Tato bakalářská práce je věnována procesu založení a vzniku jedné z nejčastěji se vyskytujících právních forem obchodních společností - společnosti s ručením omezeným. Jejím cílem je poskytnout tolik informací, aby i právní úpravy příliš neznalý čtenář věděl, co vše založení a následný vznik této právní formy obnáší. Kromě samotného procesu založení a vzniku společnosti s ručením omezeným je však s ohledem na splnění výše uvedeného cíle věnována pozornost i jiným s touto problematikou souvisejícím pojmům. Úvodem je vymezen pojem obchodní společnosti a společenstevního práva, následuje vysvětlení základních obchodně-právních pojmů, dále je nastíněna obecná charakteristika společnosti s ručením omezeným a nechybí ani mimoprávní aspekty procesu založení a vzniku této právní formy. Závěrem je práce doplněna soudními judikáty, které řeší různé chyby, které mohou při založení a vzniku společnosti s ručením omezeným nastat.
Vedoucí práce: Miluše Kalinová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: podnikání a právo [obor bakal. práce]; podnikání; bakalářské práce; business; bachelor's theses