Duševní vlastnictví a jeho ochrana - Kolková, Veronika (2008)
Moje bakalářská práce se zabývá duševním vlastnictvím.V práci se více zaměřuji na problematiku ochranných známek, z jakého důvodu vlastně ochranné známky vznikají, jakým způsobem a metodami se ochranné známky oceňují, a jak významný podíl mají v duševním vlastnictví u nás i ve světě. Následně vysvětluji funkci Úřadu průmyslového vlastnictví, který má velmi významnou roli v duševním vlastnictví. Budou zde také popsány některé spory týkající se ochrany známek.