Globální změna klimatu - Janečková, Zuzana; Jeníček, Vladimír, 1932-; Vondrušková, Barbora, 1977-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2009)
Práce se zabývá analýzou dosavadního vědeckého poznání v oblasti příčin a možných následků změny klimatu. Za účelem zachování objektivity je prostor věnován jak zastáncům teorie, že za klimatické změny je odpovědný člověk, tak jejím odpůrcům. První část práce se věnuje vysvětlení základních mechanismů, které v přírodě probíhají a naznačuje možné příčiny klimatických změn. Druhá část práce je věnována mezinárodní spolupráci, kterou hrozba klimatických změn vyvolala a klimatickým modelům, které odhadují možný vývoj klimatu pro 21. století včetně dopadů těchto změn na společnost. Tyto odhady vycházejí z předpokladu, že za klimatické změny je odpovědný člověk. Třetí část práce je věnována odpůrcům současného "tradičního" postoje ke klimatickým změnám. Tito "skeptici" nesouhlasí s teorií, že za klimatické změny je odpovědný člověk, a tudíž nesouhlasí ani se současným způsobem boje proti klimatickým změnám.
Vedoucí práce: Vladimír Jeníček
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses