Malta - ekonomika a postavení v EU - Kašpar, Michal (2009)
Tato práce se zabývá maltským hospodářstvím a pozicí Malty v Evropské Unii. V první části jsou analyzovány silné a slabé stránky maltské ekonomiky a nastíněn budoucí vývoj ekonomiky. Druhá část je zaměřena na postavení Malty v Evropské Unii a priority, jež se země snaží v rámci uskupení prosazovat.