Globální problém ekologický - Klusáková, Michaela; Jeníček, Vladimír, 1932-; Vondrušková, Barbora, 1977-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2009)
Tato práce pojednává o globálním ekologickém problému, ve kterém se zaměřuje především na problém vodních zdrojů, a navrhuje možná řešení nedostatku sladké vody pro lidstvo. První kapitola charakterizuje globální problém ekologický a jeho rozdělení. Druhá kapitola se zabývá současným stavem vodních zdrojů, rozdělených na povrchovou, podzemní a odsolovanou vodu. Třetí část pojednává o příčinách nedostatku sladké vody. Čtvrtá kapitola se věnuje válkám o vodu a lokalitám, v kterých konflikty hrozí. V páté kapitole zvažuji možná řešení nedostatku sladké vody.
Vedoucí práce: Vladimír Jeníček
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; zavlažování; voda; vodní zdroje; bakalářské práce; watering; water; water catchment areas; bachelor's theses