Energetický problém EU a ČR se zvláštním zřetelem na elektrickou energii - Musil, Jakub (2008)
Práce se zaměřuje na analýzu výchozího stavu elektroenergetického sektoru v Evropské unii a ve čtyřech členských státech (Velká Británie, Francie, Rakousko, Česká republika), z nichž každý je v nějakém ohledu specifický. U každé kapitoly pak následuje nástin možných budoucích cest při řešení energetického problému.