Vybrané priority francouzského předsednictví - Bartošová, Gabriela (2009)
Bakalářská práce se věnuje poslednímu francouzskému předsednictví v Radě Evropské unie, během něhož chtěla Francie položit základní kámen společné evropské imigrační politiky - přijmout Evropský migrační a azylový pakt a model Modré karty. První část je věnována vývoji francouzské imigrační politiky a její poslední novele z roku 2006. Jádrem práce je vývoj návrhů Evropského migračního a azylového paktu a modelu Modré karty a jejich možný přínos do budoucna. V závěru práce je francouzské předsednictví zhodnoceno.