Vybrané priority francouzského předsednictví - Bartošová, Gabriela; Němcová, Ingeborg, 1957-; Vondrušková, Barbora, 1977-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2009)
Bakalářská práce se věnuje poslednímu francouzskému předsednictví v Radě Evropské unie, během něhož chtěla Francie položit základní kámen společné evropské imigrační politiky - přijmout Evropský migrační a azylový pakt a model Modré karty. První část je věnována vývoji francouzské imigrační politiky a její poslední novele z roku 2006. Jádrem práce je vývoj návrhů Evropského migračního a azylového paktu a modelu Modré karty a jejich možný přínos do budoucna. V závěru práce je francouzské předsednictví zhodnoceno.
Vedoucí práce: Ingeborg Němcová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses