Finančná analýza - Karbanová, Iveta (2009)
Cílem mé bakalářské práce je zhodnocení finančního zdraví společnosti Bosch Diesel, s.r.o. v průběhu let 2004-2007. Z pohledu externího uživatele hodnotím finanční pozici podniku na základě veřejně dostupných zdrojů. Práce je rozdělena do dvou základních částí- metodologie a aplikační části. V metodologické části jsou představená teoretická východiska finanční analýzy. V aplikační části sa zaměřuji na výpočet jednotlivých ukazatelů, na základě kterých vyhodnotím finanční situaci v analyzované společnosti.