Ekonomická efektivnost realizace projektu výstavby nákupního centra - Struhár, Krisztína; Marinič, Pavel, 1955-; Marusiak, Jiri; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2009)
Cílem práce je vyhodnotit ekonomickou efektivnost realizace projektu výstavby nákupního centra. Práci lze rozdělit do dvou částí. První se zabývá teoretickým výkladem investičního projektu, jeho finančních aspektů a kritérií pro hodnocení jeho ekonomické efektivnosti. Druhá část je zaměřena na zhodnocení projektu nákupního centra Tilla, na základě předchozích teoretických poznatků. Toto vyhodnocení je provedeno prostřednictvím čisté současné hodnoty, indexu rentability a vnitřního výnosového procenta. Pro získání komplexního pohledu na tento investiční záměr jsou tato kritéria doplněna o stanovení finanční stability projektu a o výpočet ekonomické přidané hodnoty.
Vedoucí práce: Pavel Marinič
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: finance [obor dipl. práce]; ekonomická přidaná hodnota; diplomové práce; economic value added; master's theses