Analýza faktorů úspěšnosti podniku - Kopelzon, Borys (2009)
Tato diplomová práce je věnovaná faktorům úspěšnosti v podnikání. Cíl práce spočívá v popisu těchto metod. Autor se rozhodl, že použije jednu z nejmodernějších metod řízení -- controlling a aplikuje ho v prostředí Ukrajiny. Úkolem první části práce je teoretický popis dosud existujícíh metod controllingu a ukázky praktických příkladů z podnikatelského života na Ukrajině. Hlavní část diplomové práce je věnována aplikaci těchto metod na ukrajinský podnik působící v dopravě s následným uvedením doporučení.