Doterajší vývoj transformácie v Ruskej federácií - Aschmannová, Ivana; Adámková, Vlasta; Popovová, Marie, 1983-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2009)
Cílem mé práce je popsat průběh transformace v Ruské federaci z centrálně plánované ekonomiky na ekonomiku tržní. Práce je zaměřená na systémové změny jako liberalizace cen, liberalizace zahraničního obchodu, privatizace a jejich dopad na makroekonomickou stabilitu především z pohledu finančních krizí v Rusku. Také jsem zpracovala otázku zahraničních investic, které jsou nedělitelnou součástí transformačního procesu. Pracovala jsem s údaji z Centrální banky Ruska a taktéž z ruského statistického úřadu Goskomstat. V někteřých případech se uvedené informace podstatně liší a proto jsem použila i stránky mezinárodních institucí.
Vedoucí práce: Vlasta Adámková
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses