Possibilities for PPP in the Czech Republic - Jílek, Petr; Jetmar, Marek, 1976-; Peková, Jitka, 1946-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2009)
Vláda ČR schválila v květnu tohoto roku koncesní projekt u dvou pilotních PPP projektů, což otevírá nové možnosti realizace a poskytování finančně náročných veřejných statků v České republice. Ve své diplomové práci budu poukazovat na možnosti využití metody partnerství veřejného a soukromého sektoru při realizaci jednotlivých projektů na území ČR. V části teoretické popíši, za jaké situace je vhodné tuto metodu (včetně přesného typu) použít, jaké jsou fáze a kdy je lépe použít například metodu veřejné zakázky . Dále se budu věnovat legislativnímu rámci PPP projektů v zemích EU a vybraných nečlenských státech. V části praktické se zaměřím na konkrétní PPP projekty, které se v ČR začínají realizovat a zhodnotím jejich rizika, výhody a nevýhody v komparaci s již uskutečněnými projekty v zahraničí a zda je vůbec výhodné řešit tyto projekty formou partnerství veřejného a soukromého sektoru. Cílem této diplomové práce je za stávajících podmínek objasnit možné dopady použití metody PPP na ČR.
Vedoucí práce: Marek Jetmar
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: regionální studia [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses