Analýza práce ve strojírenském podniku - Hlaváčová, Markéta (2009)
Práce se věnuje dvěma přístupům jak vytvořit informační základnu pro personální řízení, reprezentovanou zejména popisem pracovních pozic. Za metodickou část to je analýza práce, jejíž provedení a následný výstup je využíván jako základ personálních činností. Proti analýze práce je postaven model inspirovaný postupem při tvorbě popisů pracovních funkcí v praxi strojírenského podniku. Model a analýza práce jsou srovnány, uvedeny jejich silné a slabé stránky v různých ohledech a vyvozeny závěry vzhledem k jejich využitelnosti v praxi.