Vývoj mezinárodního obchodu ČR s vybranými asijskými zeměmi, vůči kterým jsou uplatňovány teritoriální preference - Kalousová, Tereza (2009)
V rámci tzv. Exportní strategie ČR pro období 2006 - 2010 vytvořila vláda ČR seznam prioritních zemí v jednotlivých regionech světa, s nimiž by bylo vhodné rozvíjet vzájemné obchodní vztahy díky jejich vysoké dynamice ekonomického růstu. Z asijského regionu jsem si zvolila pro podrobnou analýzu vzájemné zahraniční spolupráce Vietnamskou socialistickou republiku. V první kapitole charakterizuji zahraniční obchod ČR a v druhé kapitole plynule navazuji na podobu proexportní politiky ČR. Třetí kapitola je věnována komplexnímu popisu Vietnamu a v závěrečné části práce se zaměřuji na vývoj bilaterálních vztahů mezi ČR a Vietnamem a na konkrétní rysy obchodně politického režimu zahraniční spolupráce.