Vývoj mezinárodního obchodu ČR s vybranými asijskými zeměmi, vůči kterým jsou uplatňovány teritoriální preference - Kalousová, Tereza; Kalínská, Emilie, 1943-2012; Lukáš, Zdeněk, 1971-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2009)
V rámci tzv. Exportní strategie ČR pro období 2006 - 2010 vytvořila vláda ČR seznam prioritních zemí v jednotlivých regionech světa, s nimiž by bylo vhodné rozvíjet vzájemné obchodní vztahy díky jejich vysoké dynamice ekonomického růstu. Z asijského regionu jsem si zvolila pro podrobnou analýzu vzájemné zahraniční spolupráce Vietnamskou socialistickou republiku. V první kapitole charakterizuji zahraniční obchod ČR a v druhé kapitole plynule navazuji na podobu proexportní politiky ČR. Třetí kapitola je věnována komplexnímu popisu Vietnamu a v závěrečné části práce se zaměřuji na vývoj bilaterálních vztahů mezi ČR a Vietnamem a na konkrétní rysy obchodně politického režimu zahraniční spolupráce.
Vedoucí práce: Emílie Kalínská
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses