Strategická analýza podniku - Fulínová, Kateřina (2009)
Cílem diplomové práce je zobrazit provázanost strategie zaměřené na lidské zdroje s firemními strategiemi získání konkurenční výhody. V práci je zpracována strategická analýza vnitřního a vnějšího prostředí firmy se zaměřením na personální strategii. V první části diplomové práce je popsána teoreticko-metodologická část, která se týká strategie a strategické analýzy. Ve druhé části jsou aplikovány teoretické poznatky do praxe.