Obchodování na komoditních trzích - Musilová, Miroslava (2008)
Práce se bude zabývat popisem a možnostmi obchodování na komoditních burzách. Obsah práce bude rozdělen na teoretickou a praktickou část. Teoretická část se bude zabývat z části historií, dále pak principy, právními podklady a pravidly obchodování, typy burz a způsoby obchodování. Praktická část rozebere několik příkladů obchodů na reálných grafech, jaké strategie byly v daných obchodech použity a vysvětlí jednotlivé indikátory technické analýzy důležité pro realizování obchodů. V závěru se bude práce věnovat potřebám a znalostem, které by měl začínající obchodník ovládat, aby mohl obchodovat na komoditních trzích.