Problematika vytváření rezerv na vyřazování jaderných zařízení - Metelková, Michaela (2009)
Tato práce je zaměřena na problematiku vytváření rezerv na pokrytí nákladů spojených s vyřazováním jaderných zařízení z provozu. Tyto náklady vznikají v důsledku nutnosti zamezení působení radioaktivity a jiných škodlivých látek, které negativně ovlivňují životní prostředí a zdraví lidí. Práce popisuje jednotlivé systémy vyřazování jaderných zařízení a tvorbu rezerv ve vybraných zemích -- České republice, Velká Británii, Finsku a Francii. Analytická část práce se zabývá komparativní analýzou systémů vytváření rezerv na vyřazování jaderných zařízení ve vybraných zemích a jejich vyhodnocováním. Práce je podkladem pro optimalizaci systému tvorby rezerv na vyřazování jaderných zařízení v České republice.