Problematika vytváření rezerv na vyřazování jaderných zařízení - Metelková, Michaela; Geuss, Erik, 1963-; Knápek, Jaroslav, 1962-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2009)
Tato práce je zaměřena na problematiku vytváření rezerv na pokrytí nákladů spojených s vyřazováním jaderných zařízení z provozu. Tyto náklady vznikají v důsledku nutnosti zamezení působení radioaktivity a jiných škodlivých látek, které negativně ovlivňují životní prostředí a zdraví lidí. Práce popisuje jednotlivé systémy vyřazování jaderných zařízení a tvorbu rezerv ve vybraných zemích -- České republice, Velká Británii, Finsku a Francii. Analytická část práce se zabývá komparativní analýzou systémů vytváření rezerv na vyřazování jaderných zařízení ve vybraných zemích a jejich vyhodnocováním. Práce je podkladem pro optimalizaci systému tvorby rezerv na vyřazování jaderných zařízení v České republice.
Vedoucí práce: Erik Geuss
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: ekonomika a správa životního prostředí [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses