Strategická analýza podniku - Kozlová, Helena (2008)
Práce se zabývá externí a interní analýzou zaměřené na lidské zdroje. Z důvodu rozsahu diplomové práce byla externí analýza věnována PEST analýze. Zde jsou uvedeny faktory, které přímo či nepřímo mohou ovlivňovat lidské zdroje v podniku. Interní analýza zahrnuje popis fyzických, lidských, finančních a nehmotných zrojů v podniku. Závěrečná část je věnována dotazníkovému šetření,které má za cíl zjistit proč si zaměstnanci vybrali společnost Engel strojírenská a jak jsou spokojeni s pracovními podmínkami ve společnosti.