Management podniku a daně - Plačková, Lenka (2008)
Práce popisuje nejprve teoreticky daňový systém v České republice a poté prakticky dopad jednotlivých daní na podnikatele fyzické osoby i právnické osoby. Na konkrétní firmě analyzuje rozdíl mezi daňovou povinností v roce 2007 a 2008 jednotlivě na dani z přidané hodnoty, na dani z příjmů právnických osob a daňových nákladech na zaměstnance. V závěrečné kapitole je souhrnně uveden dopad těchto daní na zkoumané společnosti a zhodnocen jejich vliv v roce 2007 a 2008.