Management podniku a daně - Plačková, Lenka; Dvořák, Jiří; Doležalová, Hana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2008)
Práce popisuje nejprve teoreticky daňový systém v České republice a poté prakticky dopad jednotlivých daní na podnikatele fyzické osoby i právnické osoby. Na konkrétní firmě analyzuje rozdíl mezi daňovou povinností v roce 2007 a 2008 jednotlivě na dani z přidané hodnoty, na dani z příjmů právnických osob a daňových nákladech na zaměstnance. V závěrečné kapitole je souhrnně uveden dopad těchto daní na zkoumané společnosti a zhodnocen jejich vliv v roce 2007 a 2008.
Vedoucí práce: Jiří Dvořák
Obsahuje bibliografii
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: daňové systémy; sociální pojištění; daň z příjmů fyzických osob; daň z příjmů právnických osob; management [obor dipl. práce]; diplomové práce; tax systems; social insurance; personal income tax; corporation tax; master's theses