Intelektuální vlastnictví proč existují "nepiráti"? - Sobotková, Kateřina; Šťastný, Dan, 1974-; Koubek, Ivo, 1959-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2009)
1. Práce si klade v souvislosti s problémem digitálního pirátství (software, hudba, filmy) zcela obrácenou otázku, než bývá zvykem: proč v situaci téměř nulových nákladů pirátství vlastně existují lidé, kteří piráty nejsou - tedy "nepiráti". 2. První část práce tvoří stručné shrnutí základních poznatků z této oblasti včetně definicí pojmu pirátství, jeho typů a historie. 3. V další části se zaměří na příčiny a důsledky pirátství, zahrnující psychologické, sociální a materiální aspekty, které by mohly přispět k objasnění otázky existence "nepirátů". 4. Ve třetí části se práce pokusí vytvořit profil s typickými znaky "nepiráta", především na základě výběrového šetření. 5. V poslední kapitole bude provedeno shrnutí a nastíněno řešení položené otázky.
Vedoucí práce: Daniel Šťastný
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: ekonomie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses