Vývoj právní úpravy auditingu v ČR v návaznosti na novou směrnici o statutárním auditu - Knauerová, Monika (2009)
Diplomová práce se zabývá vývojem právní úpravy auditingu v České republice s ohledem na problémy posledních let související s implementací povinné směrnice Evropského parlamentu a Rady 2006/43/ES o statutárním auditu. Cílem práce je postihnout vývoj auditingu v České republice, shrnutí dílčích částí směrnice 2006/43/ES a jejich detailní analýza, porovnání se současnou legislativou a na základě získaných poznatků zhodnocení implementované legislativy.