Odpovědnost automobilového dopravce za škodu na zásilce - Caklová, Tereza (2009)
Vznik škody v rámci silniční přepravy zásilek s sebou nese i odpovědnost za tuto škodu a následnou povinnost ji nahradit. Cílem této bakalářské práce je zhodnotit, jak důležitou roli hraje určení odpovědnosti při vzniku škody na zásilce v oblasti silniční nákladní přepravy a co z ní vyplývá. Dalším cílem je analyzovat předcházení rizikům spjatých s touto odpovědností a to konkrétně zaměřením se na pojištění odpovědnosti za škodu na přepravovaném nákladu.