Odpovědnost automobilového dopravce za škodu na zásilce - Caklová, Tereza; Švarc, Zbyněk, 1950-; Kotoučová, Jiřina; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2009)
Vznik škody v rámci silniční přepravy zásilek s sebou nese i odpovědnost za tuto škodu a následnou povinnost ji nahradit. Cílem této bakalářské práce je zhodnotit, jak důležitou roli hraje určení odpovědnosti při vzniku škody na zásilce v oblasti silniční nákladní přepravy a co z ní vyplývá. Dalším cílem je analyzovat předcházení rizikům spjatých s touto odpovědností a to konkrétně zaměřením se na pojištění odpovědnosti za škodu na přepravovaném nákladu.
Vedoucí práce: Zbyněk Švarc
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: podnikání a právo [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses