Analýza systémov nekonvenčnej dopravy a ich využitie v praxi - Krippel, Michal (2009)
Diplomová práce popisuje a srovnávé jednotlivé druhy nekonvenční dopravy, analyzuje jejich rozdíly a využití v praxi. Hlavním cílem práce a analýzy je určit, kdy je jaký druh nekonvenční dopravy výhodný, jak při srovnávání s konvenční dopravou, tak při srovnávání navzájem. Na závěr je v práci popsaná analýza vývoje a budoucí směřování systémů nekonvenční dopravy.