On-line obchodování komodit - Beránek, Jiří (2009)
Bakalářská práce má za cíl analyzovat možnosti online obchodování komodit a prezentovat metody, jak se dá profitabilně elektronicky obchodovat. Hlavním předmětem je intradenní obchodování, které je možné efektivně realizovat pouze elektronicky (online). Bakalářská práce je rozdělená do třech částí. První část obsahuje historii a důvody vzniku futures kontraktů, současné principy fungování elektronických a prezenčních burz. Obsahuje též základní pojmy, které jsou nezbytné pro základní orientaci při obchodování na komoditních trzích. Druhá část se věnuje technické analýze. Všechna zmíněná fakta jsou ilustrována na reálných datech. Třetí část je nejdůležitější z celého dokumentu. Zaměřuje se na budování vlastního obchodního systému a řízení peněz. Kromě všeobecně aplikovatelných postupů autor prezentuje svůj obchodní systém a vše dokládá vlastními obchodními výsledky, detailními analýzami a zkušenostmi.