Kodaňská kritéria a jejich význam v procesu přijímání Turecka do EU - Georgievová, Jitka (2009)
Bakalářská práce vysvětluje význam kodaňských kritérií. Tato kritéria hodnotí kandidáty na členství v EU podle třech aspektů: politický, ekonomický, legislativní. Toto hodnocení je každoročně publikováno Evropskou komisí pod názvem Zpráva o pokroku. Práce také popisuje přístupový rámec rámec kandidátských zemí do EU. Praktická část je zaměřena na Turecko, tzn. na plnění kodaňských kritérií Tureckem.