Kodaňská kritéria a jejich význam v procesu přijímání Turecka do EU - Georgievová, Jitka; Adámková, Vlasta; Řehořová, Veronika; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2009)
Bakalářská práce vysvětluje význam kodaňských kritérií. Tato kritéria hodnotí kandidáty na členství v EU podle třech aspektů: politický, ekonomický, legislativní. Toto hodnocení je každoročně publikováno Evropskou komisí pod názvem Zpráva o pokroku. Práce také popisuje přístupový rámec rámec kandidátských zemí do EU. Praktická část je zaměřena na Turecko, tzn. na plnění kodaňských kritérií Tureckem.
Vedoucí práce: Vlasta Adámková
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; Turecko; bakalářské práce; Turkey; bachelor's theses