Enterprise Content Management v prostředí produktů Microsoft Office System 2007 - Běloch, Tomáš; Kunstová, Renata, 1962-; Kapitán, Petr; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2009)
Cílem této bakalářské práce je charakteristika produktové řady Microsoft Office System 2007 v oblasti Enterprise Content Managementu s důrazem na technologii Microsoft Office SharePoint Server 2007, jako centrum správy podnikového obsahu. V první části autor vymezuje pojem ECM a jeho oblasti, které Microsoft Office System pokrývá. Poté nahlíží na Microsoft Office System ve vztahu ke globální architektuře IS/ICT, shrnuje podstatné novinky produktové řady Microsoft Office System 2007 oproti její starší verzi. Další část je věnována technologii Microsoft Office SharePoint Server 2007 (MOSS 2007). Autor se zaměřuje na stavební prvky jeho architektury a na jednotlivé oblasti, které se MOSS 2007 z pohledu konceptů ECM snaží zastřešovat. Čtenář by si tedy měl udělat představu o tom, zdali je vhodné využít MOSS 2007 jako centrum správy podnikového obsahu a document management system. V poslední části autor navrhuje architekturu a kalkulaci řešení s ohledem na počet uživatelů středně velké společnosti a předpokládanou návratnost investice.
Vedoucí práce: Renáta Kunstová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses