Podnikatelské prostředí, obchodní zvyklosti a kulturní specifika Indie s přihlédnutím ke zkušenostem firmy Adventura, s.r.o. - Švagr, Vojtěch; Zamykalová, Miroslava, 1949-; Přikrylová, Jana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2009)
Tato práce je seznámením s přitažlivým ekonomickým prostředím a potenciálem trhu Indie nejen pro české podnikatele a firmy. Důležitá je i snaha proniknout do mentality Indů. Respekt a úcta ke kulturám, tzv. mezikulturní vnímaní, je základem mezinárodního jednání a světového obchodu. Teoretická část práce je věnována základním charakteristikám indického teritoria od základních informací po aktuality z politicko-ekonomického dění v regionu. Součástí je i nastínění vztahů a dosavadní bilance mezi Indií a Českou Republikou. V praktické části se práce dále zaměřuji na kulturní odlišnosti a specifika obchodního jednání. Podkladem jsou zkušenosti firmy Adventura s.r.o., která se mimo jiné specializuje na teritorium Indie. Praktické zkušenosti průvodců CK, získané formou anketního šetření, jsou srovnány s publikacemi, které se týkají specifik mezinárodního obchodního jednání s Indy. Cílem práce je zdůraznění nutnosti vnímání kulturních odlišností, a to nejen při snaze firem uplatnit se na indickém trhu, ale i pro zahraniční turisty.
Vedoucí práce: Miroslava Zamykalová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; obchodní jednání; Indie; diplomové práce; negotiation in business; India; master's theses