Empirické porovnání systémů dobývání znalostí z databází - Benešová, Kristýna (2009)
S rostoucím množstvím shromažďovaných a ukládaných dat roste také potřeba a zájem majitelů těchto dat o využití jejich potenciálu k dalšímu rozhodování. Proto se vyvíjí nové přístupy a způsoby vycházející z informatiky, statistiky a oblasti strojového učení, které se této potřebě snaží vyhovět. Cílem této diplomové práce je uvést proces dobývání znalostí dat z databází na medicínských datech Tinnitus a představit systémy LISp-Miner a Weka, které daný proces podporují. Obsahem teoretické části diplomové práce je shrnutí základních charakteristik a přístupů procesu dobývání znalostí. Praktická část diplomové práce je věnována realizaci celého procesu v jednotlivých krocích. V samotném kroku modelování jsou využity již zmíněné systémy akademické LISp-Miner a Weka. Poslední část praktické části práce patří prezentaci dosažených výsledků a vlastnímu zhodnocení systémů.