Empirické porovnání systémů dobývání znalostí z databází - Benešová, Kristýna; Berka, Petr, 1959-; Šimůnek, Milan, 1975-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2009)
S rostoucím množstvím shromažďovaných a ukládaných dat roste také potřeba a zájem majitelů těchto dat o využití jejich potenciálu k dalšímu rozhodování. Proto se vyvíjí nové přístupy a způsoby vycházející z informatiky, statistiky a oblasti strojového učení, které se této potřebě snaží vyhovět. Cílem této diplomové práce je uvést proces dobývání znalostí dat z databází na medicínských datech Tinnitus a představit systémy LISp-Miner a Weka, které daný proces podporují. Obsahem teoretické části diplomové práce je shrnutí základních charakteristik a přístupů procesu dobývání znalostí. Praktická část diplomové práce je věnována realizaci celého procesu v jednotlivých krocích. V samotném kroku modelování jsou využity již zmíněné systémy akademické LISp-Miner a Weka. Poslední část praktické části práce patří prezentaci dosažených výsledků a vlastnímu zhodnocení systémů.
Vedoucí práce: Petr Berka
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: znalostní technologie [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses