Globalizace v českém automobilovém průmyslu - Nádvorník, Petr (2009)
Práce je členěna do čtyř hlavních částí. První z nich je věnována fenoménu globalizace jako takovému, vymezení tohoto pojmu, co s sebou přináší, trendům a vlivu na současnou světovou ekonomiku. Druhý oddíl se zaměřuje na automobilový průmysl, na vliv a projevy globalizace v tomto odvětví a na soudobé trendy. Třetí kapitola zkoumá vliv globalizace na český automobilový průmysl, jak z hlediska veřejného sektoru, tak z hlediska sektoru soukromého. Poslední část této práce pojednává o globální ekonomické krizi, jejím vlivu na světový a český automobilový průmysl a z toho vyplývajících problémů a rizik.