Globalizace v českém automobilovém průmyslu - Nádvorník, Petr; Plchová, Božena, 1936-; Nigrinová, Lenka; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2009)
Práce je členěna do čtyř hlavních částí. První z nich je věnována fenoménu globalizace jako takovému, vymezení tohoto pojmu, co s sebou přináší, trendům a vlivu na současnou světovou ekonomiku. Druhý oddíl se zaměřuje na automobilový průmysl, na vliv a projevy globalizace v tomto odvětví a na soudobé trendy. Třetí kapitola zkoumá vliv globalizace na český automobilový průmysl, jak z hlediska veřejného sektoru, tak z hlediska sektoru soukromého. Poslední část této práce pojednává o globální ekonomické krizi, jejím vlivu na světový a český automobilový průmysl a z toho vyplývajících problémů a rizik.
Vedoucí práce: Božena Plchová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; zahraniční investice; mezinárodní obchod; bakalářské práce; foreign investments; international trade; bachelor's theses