Srovnání Dánska, Norska a Švédska z hlediska ekonomického a kulturního a jejich spolupráce s ČR - Svobodová, Klára (2009)
Práce poskytuje základní informace o ekonomické, politické a kulturní situaci ve Skandinávii. Součástí práce je analýza Dánska, Norska a Švédska zahrnující navíc i investiční klima a spolupráci s ČR. Zvláštní kapitola je pak věnována komparaci severských zemí z hlediska ekonomického a kulturního, která umožňuje srovnat všechny tři země a vyzdvihnout jak společné, tak i rozdílné kulturní znaky. Práce poskytuje informace o specifikách na jednotlivých trzích a upozorňuje na kulturní zvláštnosti při obchodním jednání ve všech třech zemích. Část práce je věnována i shrnutí vlastně zpracovaného dotazníku, na který odpovídali přímo Skandinávci.