Srovnání Dánska, Norska a Švédska z hlediska ekonomického a kulturního a jejich spolupráce s ČR - Svobodová, Klára; Zamykalová, Miroslava, 1949-; Laschoberová, Libuše; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2009)
Práce poskytuje základní informace o ekonomické, politické a kulturní situaci ve Skandinávii. Součástí práce je analýza Dánska, Norska a Švédska zahrnující navíc i investiční klima a spolupráci s ČR. Zvláštní kapitola je pak věnována komparaci severských zemí z hlediska ekonomického a kulturního, která umožňuje srovnat všechny tři země a vyzdvihnout jak společné, tak i rozdílné kulturní znaky. Práce poskytuje informace o specifikách na jednotlivých trzích a upozorňuje na kulturní zvláštnosti při obchodním jednání ve všech třech zemích. Část práce je věnována i shrnutí vlastně zpracovaného dotazníku, na který odpovídali přímo Skandinávci.
Vedoucí práce: Miroslava Zamykalová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; Skandinávie; bakalářské práce; Scandinavia; bachelor's theses