Analýza vývoje zaměstnanosti a determinant na ni působících v sektoru peněžnictví a pojišťovnictví se zaměřením na Českou republiku - Hadrabová, Pavla; Kotýnková, Magdalena, 1948-; Ondrušková, Hana, 1983-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2009)
Cílem práce je analýza vývoje zaměstnanosti v jednom z nejperspektivnějších a nejrychleji se rozvíjejících sektorů české ekonomiky - sektoru peněžnictví a pojišťovnictví. V teoretické části práce je sektor charakterizován, zařazen do sektorové struktury a jsou zde popsány nejdůležitější historické, ekonomické a legislativní determinanty ovlivňující jeho vývoj. Analytická část diplomové práce je zaměřena na aktuální vývoj zaměstnanosti v peněžnictví a pojišťovnictví v České republice. Zaměstnanost je zkoumána z hlediska profesní, věkové, vzdělanostní a odvětvové struktury a homogenity v jednotlivých třídách. Cílem práce je také porovnat poptávku sektoru po pracovní síle se strukturou vysokoškolských studentů, kteří budou v sektoru peněžnictví a pojišťovnictví pravděpodobně hledat své uplatnění. V závěru práce budou odhadnuty možné trendy a vývoj zaměstnanosti v sektoru do budoucna.
Vedoucí práce: Magdalena Kotýnková
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: národní hospodářství [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses