Analýza politiky Neratovic - možnost občanů podílet se na rozhodování v obci - Pozlovská, Zuzana; Lisa, Aleš, 1956-; Prorok, Vladimír, 1956-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2009)
Tématem práce je analýza politiky Neratovic z pohledu zapojení občanů do jejího rozhodování. Cílem práce je zjistit, zda jsou obyvatelé Neratovic spíše aktivními občany, tj. zda využívají plně všech svých možností participace, či zda jsou spíše pasivními občany, kteří se o dění ve městě příliš nezajímají a do její politiky nezasahují, a jaké mají tyto postoje občanů k věcem veřejným příčiny. Práce analyzuje možnost podílet se na rozhodování v obci, přibližuje problematiku města Neratovic, zkoumá místní občanské aktivity, především petiční iniciativy a projekty se zapojením veřejnosti. Zabývá se také vzájemnou komunikací mezi vedením města a občany a navrhuje opatření k jejímu zlepšení.
Vedoucí práce: Aleš Lisa
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: politologie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses