České domácnosti - jejich příjmy a náklady na zdraví - Ježková, Zuzana; Bartošová, Jitka; Bína, Vladislav, 1979-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2008)
Teoretická část práce obsahuje informace ohledně příjmů, reformy zdravotnictví a různých demografických a sociálně-ekonomických faktorů. Hlavním cílem mé bakalářské práce je zjišťování souvislosti mezi příjmy českých domácností a jejich spotřebitelským chováním ve zdravotnictví s ohledem na vybrané demografické a sociálně-ekonomické faktory. V praktické části jsou využita data z Českého statistického úřadu za rok 2000 až 2008. Analýza je provedena prostřednictví různých statistických metod (např. testování hypotéz). Zjištěné skutečnosti jsou reprezentovány pomocí tabulek a grafů a na jejich základě je provedena ekonomická interpretace výsledků analýz
Vedoucí práce: Jitka Bartošová
Obsahuje bibliografii
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: reforma zdravotnictví; analýza nákladů a přínosů; statistické metody; management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; health care reform; cost-benefit analysis; statistical methods; bachelor's theses