Analýza vývoje spotřebního chování v oblasti nápojů - Smažíková, Kateřina (2009)
V první kapitole je obsažena charakteristika významu a druhů nápojů. Druhá kapitola poskytuje informace o vývoji spotřebního chování v oblasti nápojů v České republice, dále uvádí srovnání spotřeby nápojů v České republice se státy Evropské unie a analýzu produkce a nabídky nápojů na českém trhu. Třetí kapitola pojednává o vinařství České republiky a popisuje trh vína. Poslední kapitola je věnována marketingu vína v České republice a obsahuje vlastní šetření přibližující názory a postoje drobných moravských vinařů.