Italská gastronomie v ČR - Jelínková, Petra (2009)
Práce zaměřená na italskou gastronomii pojednává o její historii, charakteristických rysech a její oblíbenosti u českých konzumentů. V první části práce je detailně rozebrána historie italské gastronomie a také charakteristika několika konkrétních pojmů z této oblasti (jedná se především o potraviny, pokrmy či nápoje). Ve druhé části práce je prostřednicvtím dotazníkového šetření rozebráno postavení italské gastronomie v České republice, které je určeno preferencemi obyvatel měst Prahy a Brna.