Fundamentální analýza Komerční banky, a.s. - Havránek, Michal; Musílek, Petr, 1965-; Kuklik, Robert G.; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2009)
Diplomová práce zpracovává fundamentální analýzu významné bankovní instituce v České republice. Fundamentální analýza se věnuje faktorům, které ovlivňují hodnotu akcií. Cílem fundamentální analýzy je nalezení vnitřní hodnoty akcie, což je hodnota, která odráží skutečný stav a perspektivy podniku. Hlavním cílem práce bylo přijít s komplexním přístupem k ocenění finanční instituce a tento přístup aplikovat na případu Komerční banky, a.s. Dalším cílem bylo se vypořádat se specifiky ocenění bank a s prostředím finanční krize. Pro nalezení hodnoty společnosti jsem postupoval na základě oceňovacích modelů. Mezi nejužívanější patří ocenění výnosovou metodou. Tato metoda využívá služeb finanční a strategické analýzy. Hodnotu banky na základě metody tržního srovnání jsem počítal pomocí ukazatelů P/E a P/BV. Metoda majetkového ocenění má v případě banky vyšší vypovídací schopnost než u nefinančních podniků. Tato práce poskytuje komplexní pohled na ocenění banky a obsahuje veškeré základní kroky nutné pro kvalitní ocenění.
Vedoucí práce: Petr Musílek
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses