Konkurenceschopnost Švýcarska v globální ekonomice se zaměřením na finanční sektor - Sládek, Ondřej; Bič, Josef; Krč, Jakub; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2009)
Práce hodnotí aktuální konkurenceschopnost švýcarské ekonomiky. Definuje zdroje švýcarské konkurenceschopnosti a její brzdy. Velký prostor je věnován postavení švýcarského finančního systému ve světě. Předně je hodnocena jeho kvalita a stabilita, ve velké míře demonstrovaná na aktuálním ekonomickém vývoji. Ve své hlavní části práce popisuje konkurenční postavení Švýcarska v jednotlivých oblastech konkurenceschopnosti v multikriteriálním pojetí. Větší pozornost je soustředěna na inovační výkonnost, jako pravděpodobný hlavní zdroj konkurenceschopnosti Švýcarska v budoucnosti. V práci je využito srovnání se zeměmi na stejné úrovni ekonomické rozvinutosti.
Vedoucí práce: Josef Bič
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; Švýcarsko; bakalářské práce; Switzerland; bachelor's theses